Perinteikäs Tuotenauha sai uudet yrittäjät Lahdessa – omistajiin ovat aiemmin kuuluneet myös Eiri ja kansanedustaja Keski-Suomesta

TALOUS 30.5.2017 Päivitetty: 30.5.2017

Lahtelainen perheyritys Tuotenauha on siirtynyt osakekaupan myötä uuden yrittäjäpariskunnan omistukseen. Perinteikäs yritys on Pohjoismaiden suurimpia kangasmerkkien ja etikettien valmistajia.

– Kunnioitamme arvokasta yrityshistoriaa ja aiomme jatkaa menestyksekästä liiketoimintaa edellisten omistajien viitoittamalla tiellä, vakuuttavat Tuotenauhan uudet yrittäjät Timo Heikkinen ja Erja Ylisirniö. He asuvat Vantaalla, mutta harkinnassa on paluu vanhaan kotikaupunkiin Lahteen. Heikkinen on työskennellyt aiemmin pitkään logistiikka-alalla, Ylisirniö puolestaan myyntitehtävissä.

Huhtikuun lopulla vahvistetun osakekaupan myötä Tuotenauhan aiempi toimitusjohtaja Martti Kiiskilä siirtyi viettämään eläkepäiviään. Hänen puolisonsa Marja Kiiskilä jatkaa ainakin toistaiseksi yhtiön palveluksessa.

– Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia yhtiön nykyisiin asiakassuhteisiin eikä olemassa olevaan henkilökuntaan. Yritys työllistää seitsemän ammattiosaajaa, jotka kaikki jatkavat palveluksessamme, toimitusjohtaja Timo Heikkinen toteaa.

– Aiomme jatkossakin panostaa kaiken osaamisemme yrityksessämme valmistettavien tuotteiden korkean laadun ja nopeiden toimitusaikojen puolesta. Panostamme lisää verkkopalvelun kehittämiseen, hallituksen puheenjohtaja Erja Ylisirniö painottaa.

Tuotenauhan vanhin juuri ulottuu vuoteen 1948, jolloin toiminta alkoi Liikekilpi-nimellä. Toiminta jatkuu 750 neliömetrin tiloissa Moisionkadulla Asemantaustassa – paikalla, jonne yritys asettui yli 40 vuotta sitten. Tuotenauha teki viime vuonna runsaan 600 000 euron liikevaihdon ja voitollisen tuloksen. Yhtiöllä on yhteensä tuhansia asiakkaita, lähinnä vaate- ja tekstiiliteollisuudesta, kenkä- ja laukkuteollisuudesta sekä kaupan alalta. Sadat asiakkaat tilaavat jatkuvasti. Laaja liiketoiminta kattaa myös erilaisten graafisen alan tuotteiden valmistuksen, markkinoinnin, maahantuonnin ja viennin.

Merkkiyritys kasvoi vaatetusteollisuuden keskuksessa

Merkkiyritys syntyi ja kasvoi Lahdessa kenties siksi, että kaupunki oli vuosikymmenien ajan Suomen vaatetusteollisuuden keskus. Alan alamäki oli Suomessa jyrkkä, mutta merkkejä käänteestä voi jo nähdä.

– On positiivista huomata, että uusia asiakkaita tulee päivittäin. Suomeen syntyy vaateyrityksiä, jotka pyrkivät heti rohkeasti vientimarkkinoille, Ylisirniö kertoo. Tuotenauhan kauppa sai alkunsa siitä, että yrityskauppoihin erikoistunut Advance Team otti yhteyttä. Myynnissä olleen yrityksen mittava historia ja hyvä maine tekivät heihin suuren vaikutuksen. Tuotenauhan aiempiin omistajiin kuuluvat sekä monialayritys Eiri että aiempi keskisuomalainen kansanedustaja Matti Lahtinen. Uudet yrittäjät näkivät mahdollisuuksia siinä, että yritys on hyvässä kunnossa ja markkinajohtaja omissa tuoteryhmissään. Asiakassuhteet ovat pitkäaikaisia ja vakaita. Osakekauppaprosessi eteni varsin nopeasti ensimmäisen tapaamisen ja yritykseen tutustumisen jälkeen.

– Yrityskaupan asiantuntijapalveluiden hyödyntäminen helpottaa huomattavasti sekä myyjän että ostajan työtä, Heikkinen ja Ylisirniö toteavat.

Kalle Puttonen
[email protected]